Internet

Quan parlem de Guifi.net, convé diferenciar l’accés a la xarxa com a tal, i l’accés a internet. Un cop estem connectats a guifi, podem intercanviar continguts, descarregar arxius, i accedir a serveis sense necessitat de tenir accés a internet.

D’altra banda, dins de Guifi.net hi ha moltes maneres d’accedir a internet. Una d’elles és sortir a internet a través de connexions compartides per Ajuntaments, empreses, biblioteques i particulars. Aquestes sortides a internet estan controlades pel que anomenem un proxy, que és un ordinador fa de passarel·la entre la xarxa i el router d’ADSL o fibra òptica.

– Túnel VPN: A Sant Feliu hi ha la possibilitat de tenir internet directe, a través d’un túnel VPN a la sortida de fibra òptica de l’Associació.

La quota de soci anual és de 120€.

També hi ha a disposició dels usuaris de guifi 2 sortides a internet diferents a través de proxy:

Proxy1: Va ser la primera sortida a internet de la zona inicialment compartida per l’empresa www.warak.com. Actualment està fora de servei.

Proxy2: aquesta sortida es troba a Can Buixó. Té un ample de banda de 20Mb de baixada i 20Mb de pujada.

Proxy3: Aquesta sortida s’ubica a l’Ajuntament Vell, i es una línia de fibra òptica contractada per l’Associació per donar servei als seus socis, tot i que és un proxy federat i pot donar servei a qualsevol usuari de guifi.net. Té un ample de banda de 600Mb simètrics.

Recomanem instal·lar l’extensió de Firefox guifiproxy, que permet activar/desactivar la navegació de proxy així com triar el que vulguem en 2 clicks.

internet-100016261-large

Fent xarxa oberta, lliure i neutral